Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Бектеши бара поддршка од ИВЗ и МПЦ за штедење струја

  Министерот за економија Крешник Бектеши, побара помош од поглаварот на Исламската верска заедница да испрати апел до верниците, што…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Државниот архив и ИВЗ потпишаа Меморандум за соработка

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески и претседателот на Исламската верска заедница на Република Северна Македонија, реис-ул-улема Хаџи…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Промовиран проектот за подобрување на меѓурелигиските односи во Македонија

Во спроведување на овој проект се вклучени претставници на Исламската верска заедница и на Македонска православна црква, со цел заедно…

Повеќе