Вести Македонија Став

АНАЛИЗАТА НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ НА ВАСКО ЕФТОВ – Јове КЕКЕНОВСКИ

  Во последната емисија “Во Центар” на Васко Ефтов и покрај деталната и во неколку сегменти издржана анализа за локалните избори, ми се чини дека има една односно две сериозни нелогичности. Првата нелогичност се однесува на констатацијата дека Христијан Мицковски остварил победа на локалните избори со убедливо најмалку освоени гласови во историјата на ВМРО и […]

Колумна Текстови

Секому според стореното зло – Јове КЕКЕНОВСКИ

После случувањата на најцрниот македонски четврток организаторите, финансиерите, нарачателите и инспираторите на насилниот упад во Собрането на РМ со иста реторика: ,,Се работело за ситуација која неможела да се исконтролира поради насобраниот бес на граѓаните. Граѓаните биле изреволтирани од случувањата во Собранието. Ситуацијата ја искористиле неколкумина насилници да влезат во Собранието да направат хаос и […]