Вести

Грчката компанија „Маринопулос-Карфур“ пред банкрот

Грчкиот бизнис-гигант и синџир маркети „Маринопулос-Карфур“ е на еден чекор пред банкрот. Компанијата поднесе барање да биде заштитена и консолидирана од нејзините кредитори, кое ќе се разгледува в петок. Доколку барањето биде одбиено, „Маринопулос“ ќе биде принудена да поднесе банкрот, со тоа ставајќи ги во неизвесност судбините на 12.500 вработени. Компанијата има долг кон банките, снабдувачите, […]