Вести Македонија

Кривичниот суд на систематски преглед

Kомисија од Министерството за правда ќе утврдува дали судските предмети се распределувале по електронски пат или на рака. Прв на систематски преглед е Кривичниот суд. Комисија формирана од Министерството за правда денеска се очекува да го започне увидот во начинот на кој се користел системот АКМИС – Автоматизиран информациски систем за управување со судските предмети […]