Вести Македонија

Уставните судии гласаа нерешено за крстот во Бутел

Уставните судии и денеска не донесоа одлука за иницијативата за оценка на уставноста и на законитоста на одлуката за поставување 55-метарски крст во општина Бутел. Како што информираат од судот за Мета, на денешната седница присуствувале осум судии, кои гласале изедначено, однсно четворица биле за отфрлање, а четворица за прифаќање на иницијативата. Иницијативате ќе биде повторно разгледувана на некоја од […]