Алтернатива Статуси

Оливера ДОНЕВСКА: Ако сретнеш дете со посебни потреби, искачи се на негово ниво

Ако сретнеш дете со специјални, посебни потреби, немој од него да бараш да се спушти на твоето ниво, туку ти потруди се да се искачиш на неговото. Затоа што нему не му се потребни пари за да биде среќно. Детето со посебни потреби е среќно ако е сакано и многу добро знае да ја разликува […]

Алтернатива Статуси

ФБ СТАТУС: АНА ГОЛЕЈШКА – Кога ќе си дојдеш дома

Кога ќе си дојдеш дома   Кога ќе си дојдеш дома, во онаа прва дома, кај што си ги надраснал душеците и каблите од фиксниот телефон. Кај што машината за перење има единствен звук, чергичето пред врата навистина посакува Добредојде и на фрижидерот има магнети од сите дестинации што паднале в дланка. Кога ќе си […]