Вести Македонија

Завршната сметка за буџетот за 2015 година пред Комисијата за финансирање и буџет

Министерот за финансии, Кирил Миноски, денеска ја образложи завршната сметка на буџетот за 2015 година, пред членовите на собраниската Комисија за финансирање и буџет. Вкупните приходи на буџетот биле 161 милијарда денари, расходите 180 милијарди денари, а дефицитот изнесувал 19 милијарди денари. Со завршната сметка за 2015 година, државниот долг изнесувал 38 проценти од домашниот бруто-производ […]