Вести Македонија Ударни вести

АВМУ: Има телевизии кои не го спроведуваат новинарскиот принцип за известување на ЛИ 2017

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го објави најновиот извештај од мониторингот на медиумското известување, кој го опфаќа периодот пред почетокот на изборната кампања, односно 16 до 24 септември 2017 година. Во него се забележува дека некои телевизии не го спроведувале новинарскиот принцип за известување, туку се однесувале навивачки. Во извештајот на АВМУ првин […]