Вести Македонија

Промовиран проектот за подобрување на меѓурелигиските односи во Македонија

Во спроведување на овој проект се вклучени претставници на Исламската верска заедница и на Македонска православна црква, со цел заедно со различни обуки да дејствуваат во надминување на етничките предрасуди СКОПЈЕ (АА) – ЗИП Инситут за локална самоуправа во соработка со Скопското муфтиство, Скопката епархија и некои скопски општини со мешан религиозен состав, го промовираа […]