Вести Македонија Став Ударни вести

Реакција на Советот на Народната банка на прес-конференцијата на Трифун Костовски

  Во однос на приватно нарачаниот извештај од поранешниот акционер, а воедно и долгогодишен претседател на Надзорниот одбор на Еуростандард банка, над којашто поради несолвентност во август 2020 година беше отворена стечајна постапка, изразуваме сериозна загриженост за леснотијата со која од различни поединци се изнесуваат неточни информации поврзани со банкарскиот систем и Народната банка. Ваквото […]

Вести Македонија Ударни вести

НБРМ: Одземена дозволата за работа на штедилницата „МАК БС“

Со решение на гувернерот на Народната банка на Република Македонија бр. 30679 од 3 октомври 2017 година, на Штедилница „МАК БС“ ДОО Скопје ѝ е одземена дозволата за основање и работење заради нејзина преобразба во финансиско друштво. „Врз основа на издадена дозвола од страна на Министерството за финансии, овој субјект ќе продолжи да работи со […]