Вести Македонија

Никола Јанкуловски е новиот ректор на УКИМ

  Деканот на Медицинскиот факултет, Никола Јанкуловски, е избран за нов ректор на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. Тој освои 43 гласа, наспроти неговиот противкандидат, професорот Ненад Новковски, кој освои шест гласа, додека шест ливчиња беа неважечки. Јанкуловски ќе биде ректор на УКИМ во наредните четири години. Пред почетокот на седницата на Сенатот на УКИМ, „Студентски пленум“ […]