Вести Свет

Поднесени обвиненија за нападот во Ница

Париското обвинителство соопшти дека поднело обвиненија против пет лица кои се наоѓаат во притвор поради сомнеж за вмешаност во нападот во Ница.   За соучество во убиствата кои ги изведе група со терористички врски се обвинети само три лица, додека двајца се обвинети за кршење на законот за оружје во врска со припадност на терористичка […]