Алтернатива Вести Македонија Настани

„Отворена порта“ – Кампања против насилство и трговија со луѓе

Здружението за акција против насилство и трговија со луѓе „Отворена порта“ денеска ќе одржи информативни презентации во Куманово и Штип, во рамки на едномесечната кампања „Што гледаш? Биди нивниот глас!, која има цел да ја подигне свеста во однос на трговијата со луѓе. Во Македонија минатата година шест лица беа идентификувани како жртви на трговија со луѓе, […]