Вести Македонија

УЈП:Продолжени се роковите за поднесување даночни пријави и извештаи

Роковите за поднесување на даночните пријави и на годишните даночни извештаи се продолжуваат за пет работни дена, информираат од УЈП. Оттаму велат дека роковите се продолжени во согласност со Законот за даночна постапка, во услови на масовно, а отежнато поднесување даночни пријави и извештаи преку системот „е-даноци“. За ДДВ-04 пријава, крајниот рок за поднесување, 25 јануари, се продолжува […]