Вести Македонија

Во тек е санација на оштетениот плочник на улица Македонија

  Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје по налог на Град Скопје деновиве интензивно работат на санација на плочникот на улица Македонија.   Активностите кои што тиe ги изведуваат при санирањето на оштетените плочи се на потегот од крстосницата со улица Димитрие Чуповски до крстосницата со улица Даме Груев.   По целиот овој потег […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕВН: Саниран дефектот, Карпош, Капиштец, Влае, Ѓорче Петров, Матка, Кондово и Сарај

  Саниран е дефектот поради кој регионите на Карпош, Капиштец, Влае, Ѓорче Петров, Матка, Кондово и Сарај утрово се соочија со прекин во снабдувањето со електрична енергија, соопшти ЕВН. Прекинот се случи како последица од испад на 100-киловолтен далекувод од трафостаницата „Скопје 3“ до трафостаницата „Запад“. Екипите на Електродистрибуција за брзо време го санираа дефектот […]

Вести Македонија Ударни вести

Продолжуваат активностите за уредување и санирање на кејот на Вардар

  Екипи на ЈП Улици и патишта, по налог на Град Скопје деновиве интензивно ги вршат активностите за санација на оштетените патеки на кејот, како и активностите со рачното и машинско чистење на косините на реката Вардар.     Продолжуваат активностите за санирање на пешачките и велосипедски патеки на кејот, изминатиов период санирана е оштетената […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП Улици и патишта со другите јавни претпријатија го уредуваат и санираат кејот

  Екипите на ЈП Улици и патишта со започнувањето на проектот за целосна реконструкција на левата страна на кејот на река Вардар ги завршија активностите за отстранување на нефункционалните и стари патеки на потегот од мостот Мајка Тереза до Железничкиот мост, каде што ги отстранија оштетени плочи од патеките.   На овој потег, постојните патеки […]

Вести Македонија

Санација на клупите во централното подрачје

  По налог на Град Скопје, ЈП Паркови и зеленило деновиве вршат санација на клупите во централното  градско подрачје. Екипите вршат фарбање и по потреба ги прицврстуваат клупите поставени во централното градско подрачје, како и на кејот на Вардар на горната и долната патека.     Исто така во текот на наредната недела на скалите […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар ја започна исплатата за поправка и санација на кровови и лифтови во вредност од 35.000 евра

  Општина Центар ја започна исплатата за финансиската поддршка од 2.154.837 денари за реконструкција на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови во станбените згради на подрачјето на општината.     Врз основа на јавниот повик бр. 09-3788/2 од 05.07.2021 година и спроведена постапка во согласност со Јавниот повик за финансиска подршка за поправка и санација […]

Вести Македонија Ударни вести

Рехабилитација и санација на улиците во стариот дел на Охрид

  Со цел да се санираат оштетувањата и да се подобрат условите за движење на возила и пешаци, Општина Охрид спроведува градежни активности за рехабилитација и санација на дел од улиците и пешачките патеки во стариот дел на градот. Деновиве се работи на улицата „Самоилова“ каде што се врши прередување на старите гранитни плочки и […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар ќе поправа и санира 13 кровови и 12 лифтови

  Врз основа на Програмата за комунални дејности на Општина Центар за 2020 година, донесена од страна на Советот на Општина Центар, општината трета година по ред објави јавен повик за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбени згради. Во изминатите три години со проектот за поправка […]

Вести Македонија Ударни вести

Новата градска власт ќе го реконструира ГТЦ

Фотографиите од Градскиот трговски центар што денеска ги презентираше ВМРО-ДПМНЕ се најдобриот доказ за односот на оваа партија и Коце Трајановски кон една од најрепрезентативните градби во Скопје, кон Скопје и кон граѓаните. Доколку ВМРО-ДПМНЕ и Трајановски навистина се грижеа за ГТЦ досега ќе го реконструираа објектот, но наместо тоа тие се решија присилно да […]