Вести Македонија

Донесен законот за формирање на универзитетот „Дамјан Груев”

На денешната пленарна седница, пратениците во Собранието без присуство на опозицијата дадоа зелено светло за формирање на новиот универзитет „Дамјан Груев“. „За“ гласаа 67 пратеника, а шест беа „против“ универзитетот за одбрана, безбедност и мир. Независната пратеничка Солза Грчева смета дека со формирање на овој универзитет се прави обид за создавање паралелен систем и за […]