Изјави Македонија

Јасмина Голубовска

Сподели:

Ќе барам помош само од моите сограѓани, соборци, кои се денеска на улица, затоа што на друго место немам помош. Немам помош од никого и нема да ја добијам, особено не од големите патриоти седнати во нивните кожни фотелји, кои ја цицаат крвта на овој народ во буквална смисла и го носат во пропаст, во бездна и во таканаречениот ендек на Протуѓер… сите заедно надолу. И затоа ќе ви се обратам на вас, господа полициски службеници. За да знаете дека секоја нивна пропаганда врзана за нас овде, на улица, и вас како бранители нивни, е погрешна. Јас доаѓам од семејство во кој човек до мене 35 години го дал животот во служба. Бил и командир на Блаце, бил и 2001, бил и ЈНА 89-92 на Косово и кај не бил. И знаете што? Многу им е гајле денеска што бил. Е така да ви кажам.

 

 


 

Сподели: