Алтернатива Настани

Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран: Сензорна соба во ООУ „Круме Кепески“ – Скопје

  Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ денес отвара уште една сензорна соба во ООУ „Круме Кепески“ – Скопје опремена со рехабилитациско-рекреациска опрема и мноштво дидактички материјали и сензорни елементи. Проектот е финансиран од Европската Унија и го спроведуваат Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, заедно со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и […]

Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Избрани тутори за поддршка на децата со попреченост од I и II одделение

  Во Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ избрани се 31 тутори од цела држава за пружање поддршка во учењето на учениците со попреченост. Овие тутори ќе работат со децата со попреченост од прво и второ одделение кои се стипендисти на проектот. Во рамки на нивните работни задачи туторите директно ќе работат со децата […]