Алтернатива Вести Македонија Настани

Регионален настан за инклузивно образование во Струмица

  Во организација на Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој е финансиран од Европската Унија денес се одржа петтиот регионален настан во општина Струмица на кој присуствуваа претставници од општини, училишта, невладини организации, општествено одговорни компании и медиуми од југоисточниот плански регион.  Во обраќањето на менаџерот на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“, г-ѓа Бранка Џајковска беа презентирани […]

Алтернатива Настани

Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран: Сензорна соба во ООУ „Круме Кепески“ – Скопје

  Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ денес отвара уште една сензорна соба во ООУ „Круме Кепески“ – Скопје опремена со рехабилитациско-рекреациска опрема и мноштво дидактички материјали и сензорни елементи. Проектот е финансиран од Европската Унија и го спроведуваат Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, заедно со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и […]

Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Избрани тутори за поддршка на децата со попреченост од I и II одделение

  Во Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ избрани се 31 тутори од цела држава за пружање поддршка во учењето на учениците со попреченост. Овие тутори ќе работат со децата со попреченост од прво и второ одделение кои се стипендисти на проектот. Во рамки на нивните работни задачи туторите директно ќе работат со децата […]