Алтернатива Македонија Настани

49. Државен фестивал на непрофесионален филм: Награда на УНИКА за Кинотека

  Кинотеката на Р.С. Македонија ја доби престижната Златна плакета од UNICA (Union Internationale du Cinéma / Интернационален филмски сојуз) за придонес и подршка во популаризацијата и афирмација на непрофесионалниот филм. Во организација на Кино сојузот на Македонија и Народна техника на Македонија, со град Скопје и Кинотека на Република Северна Македонија како домаќини, на 16 декември 2020 […]