Вести Став Ударни вести

„SafeJournalists“: Смртни закани за новинарите на „Независне новине“ во БиХ

  Откако доби смртни закани, главната уредничка на „Независне новине“ Сандра Гојковиќ-Арбутина е загрижена дека државата повторно нема да го идентификува и санкционира сторителот. Во попладневните часови на 17 декември 2020 година, редакцијата на Независне новине од Бања Лука доби повик од непознат број. Откако еден човек рече – „Затворете ги канцелариите порано, денес ќе […]