Вести Македонија Ударни вести

Рехабилитацијата на пистата на скопскиот аеродром ќе трае 50 дена без затворање на аеродромот

  Како дел од инвестицискиот план за проширување и реновирање на македонските аеродроми, почнувајќи од 28-март до 16-ти мај 2022 година, во период од 50 дена, компанијата ќе врши рехабилитација на пистата на Меѓународниот Аеродром Скопје, информираат од ТАВ.       За оваа цел, авиосообраќајот на Меѓународниот Аеродром Скопје, во текот на овој период, ќе се одвива […]

Вести Здравје Македонија Ударни вести

Институтот за физикална медицина и рехабилитација подготви оддел за пациенти за пост-ковид рехабилитација

  Министерството за здравство информира дека, поради долгорочните последици кои ги остава инфекцијата со коронавирусот и заради се поголемата потреба за рехабилитација на пациентите кои прележале Ковид-19, Институтот за физикална медицина и рехабилитација со поддршка на министерството подготви еден оддел кој  е наменет за пациенти за пост-ковид рехабилитација.         Досега, Институтот имаше […]