Вести Македонија Ударни вести

СЗО донираше медицинска опрема вредна еден милион долари за справување со пандемијата со Ковид 19

  Светската здравствена организација во 2020 година во земјава донираше заштита опрема, лабораториски сетови и медицинска опрема во вредност од 1.049.902 милион донари за справување со пандемијата предизвикана од Ковид 19 вирусот.     Во делот на медицинска опрема преку Германскиот Фонд за Ковид 19, се донирани респиратори и пулсоксиметри за ковид центрите во земајва […]