Вести Македонија Ударни вести

Студентите и со непродолжен билет ќе користат јавен превоз до 1 март

  Корисниците на годишен студентски билет за бесплатно користење на јавен превоз до крајот на идниот месец имаат право на бесплатен превоз и со непродолжен/незаверен билет за тековнава година, информираат од ЈСП. При користење на превозот, а во случај на линиска контрола, студентите имаат обврска да приложат „Скопска“ со која ќе докажат дека ги исполнуваат […]

Вести Македонија Ударни вести

Рок за продолжување на студентскиот билет за бесплатен јавен превоз

  ЈСП ги информира корисниците на годишен студентски билет за бесплатно користење на јавен превоз дека рокот за продолжување на важноста на билетот ќе трае до крајот на февруари месец 2021 година. Во случајов, ЈСП Скопје излезе во пресрет на барањето на УСС (Универзитетско студентско собрание) при УКИМ, кое побара продолжување на рокот со оглед […]