Вести Изјави Топ теми Ударни вести

Бугарија дејствува на дестабилизирачки начин, преправајќи се дека е Херкул без мускули

  “Веќе ја предупредивме Европската унија дека Каракачанов води крајно несоодветна политика за ЕУ. Ќе ве потсетам дека, како претседавач со Советот на ЕУ, Бугарија имаше поставено карта на Сан Стефано, на која е претставена Голема Бугарија, каква што сакаше Царска Русија да биде.Тоа им го посочивме на европејците”, изјави Коѕијас за порталот „Еурактив“. „Атина […]