Вести Македонија Ударни вести

Новоизбраните членови на ДИК дадоа свечена изјава

  Денеска, пред претседателот на Собранието Талат Џафери и генералната секретарка, Цветанка Иванова, новоизбраните членови на Државната изборна комисија, дадоа свечена изјава.     Нови членови на највисокото изборно тело во државата, кои беа избрани на 12 јануари 2021 година, се: Александар Даштевски, претседател; Дитмире Шеху – потпретседателка и членови: Борис Кондарко, Оливер Ристовски, Радица […]