Вести Македонија Ударни вести

Започна чистењето на големата депонија покрај езерото Треска

  Град Скопје започна со чистење на дивата депонија покрај езерото Треска во Општина Сарај. Оваа депонија се простира на површина од 10.000 метри квадратни со повеќе од 5.000 метри кубни отпад кој несовесни правни и физички лица го исфрлаат на овој простор. Депонијата во Сарај е една од поголемите депонии на територијата на Град […]

Вести Изјави

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ЕЗЕРОТО ТРЕСКА Е НА СКОПЈАНИ

Демократскиот сојуз бара Советот на Град Скопје и Градоначалникот на Скопје, да ги преземат сите законски мерки за да спречат Езерото Треска да се одземе од граѓаните на Скопје. Езерото е градено со самопридонес на граѓаните на Скопје и никој друг нема право да располага со него. Воедно ја повикуваме и Владата на РС Македонија […]