Вести Македонија Ударни вести

Месец јануари посветен на борба против ракот на грло на матка

  Се намалува бројот на жени со тешка форма на рак на грло, се зголемува опфатот со ХПВ вакцинација, соопштуваат од Министерството за здравство.     По повод одбележувањето на месец јануари како месец посветен на борба против ракот на грлото на матката, информираме дека согласно податоците од Институтот за јавно здравје во нашата држава […]