Вести Македонија Ударни вести

Национален регистар на вистински сопственици-квалитетна алатка во борбата против перењето пари и финансирањето тероризам

  Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, заедно со заменик-амбасадорот на  Сојузна Република Греманија, Ото Граф, директорката на Централниот регистар, Марија Бошковска Јанковски и директорот на Управата за финансиско разузнавање, Блажо Трендафилов, денеска го промовираа новиот Национален регистар за вистински сопственици. Регистарот […]