Вести Македонија Ударни вести

Заев-Мурати: Независноста на Уставниот суд – основен предуслов за владеење на правото

  Премиерот Заев оствари средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати, со кој разговараа за неколку актуелни прашања од сферата на уставното судство и правосудството. Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати го информираше премиерот Заев за неодамна остварената посета на Турција каде што нашата делегација на Уставниот суд оствари средби […]