Вести Македонија Ударни вести

Јапонија ќе донира машина за рециклирање на медицински отпад на клиниката за инфективни болести

Денеска во амбасадата на Јапонија во Скопје во присуство на министерот за здравство д-р Венко Филипче, н.е. амбасадорот Хиронори Савада и економската директорка на КИБФС Мирјана Печевска Поп-Илиев потпишаа договор за поддршка во рамки на јапонската гранд Програма за мали проекти за човековата безбедност (GGP) во Република Северна Македонија. Со овој договор, Клиниката за инфективни […]