Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу ЗНМ и МРТ

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Македонската радио телевизија (МРТ) потпишаа Меморандум за соработка кој претставува заедничка согласност за реализација на заеднички активности во рамките на годишните планови за работа согласно стратешките цели. ЗНМ и МРТ по завршување на заедничката обука за новинари и медиумски работници која се одржа во септември месец, утврдија […]

Вести Македонија Ударни вести

Бугарската национална телевизија ќе се емитува во Македонија, а МРТ во Бугарија

  Специјалниот владин претставник за Бугарија, Владо Бучковски за телевизија Телма потврди дека е договорено од март сателитскиот канал на Бугарската национална телевизија – БНТ 4, освен преку операторот А1, да се реемитува и на „Макс ТВ“ на Македонски Телеком, во кој државата има свој удел. Истовремено, сателитскиот канал на Македонската телевизија да се реемитува на […]