Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: На градинката „МАЈСКИ ЦВЕТ“ поставени се хибридни колектори

  Заврши поставувањето на првите хибридни колектори на јавен објект кај нас кој е под надлежност на некоја локалната самоуправа, поточно во Општина Карпош. На еден од поновите објекти на градинката „Мајски цвет“, во Тафталиџе 2, поставени се колектори кои преку искористувањето на сончевата енергија произведуваат 300 литри санитарна топла вода и 3,2 киловати струја. […]