Алтернатива Настани

Победнички цртежи на „Смени ги климатските промени“ – прва награда за Сара Андоновска

  „Новинари за човекови права“ ги објави победничките цртежи кои се натпреваруваа во проектот „Смени ги климатските промени“, којшто беше реализиран од нивна страна, а поддржан од Британската Амбасада во Скопје. Првото место го освои Сара Андоновска, чиј цртеж ќе биде поставен на билборд во Град Скопје. На натпреварот, Сара Цветановска го освои второто, а […]