Алтернатива Настани

“Охрид Охрид убав мил” – Филм на Илија Пиперкоски

  Во прославата на културното богатство и безвременските традиции, и како дел од активностите за достојно одбележување на празникот Св. Климент Охридски – Патрон на градот Охрид, на 8-ми декември се одржа премиерата на документарниот филм „Охрид, Охрид убав мил“ на познатиот македонски и охридски режисер Илија Пиперкоски. Ми преставува чест што оваа година, програмата […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

„Дедо и Внук“ на Пиперкоски селектиран во програмата на 6 светски филмски фестивали

  Buenos Aires International Film Festival, Osaka International Film Festival – OIFF, Stockholm City Film Festival, Dallas Independent Film Festival и Prisma Rome Independent Film Awards, International film Festival – Sweden се последните филмски фестивали кои го селектираа во својата програма играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски.     Станува збор за […]

Алтернатива Настани

Филмот „Дедо и Внук“ на Илија Пиперкоски во Кинотека

  Играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски од денеска – 12.февруари, до вторник – 16.февруари, ќе се прикажува на репертоарот на Кинотека во Скопје.     Вечерва и во понеделник, гледачите ќе можат да го погледнат филмот во терминот од 20:00, а во сабота и вторник од 18:00 часот.     Филмот […]