Музика и Филм

“Јовка Кумановка”, “Учи ме карај ме” и “Пајдушко” во изведба на Victor de Rut

  Виктор Пешчеров е дипломиран музичар на Факултетот за музичка уметност во Скопје, отсек класична гитара.     Сега живее во Норвешка и е вработен како професор по класична гитара, и во меѓувреме држи приватни часови гитара и настапува по локали – вокал и гитара по д уметничкото име Victor de Rut.     Виктор […]

Музика и Филм

НОВО: Гуру Харе и Игор Џамбазов – Староста доаѓа (ВИДЕО ЗАПИС)

      Новиот видео запис на Гуру Харе и Игор Џамбазов за песната Староста доаѓа.   ТЕКСТ: Уморни очи од бессони ноќи како две старечки пеги, под моиве веѓи гледаат, мирно и без страст во обид да го сфатат ова што остана од нас Мириса на есен,има вкус на заборав ова тело што го […]