Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје најавува градежна офанзива на улиците и булеварите

  Градот Скопје ја почнува летната градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските улици и булевари. Во претстојниот период предвидено е да почнат градежни работи на 11 локации низ градот, во неколку скопски општини. Планирана е изградба или проширување на следните делници:     Булевар Митрополит Теодосиј Гологанов, на потегот од булеварот Свети Климент […]

Вести Македонија Ударни вести

Рехабилитација и санација на улиците во стариот дел на Охрид

  Со цел да се санираат оштетувањата и да се подобрат условите за движење на возила и пешаци, Општина Охрид спроведува градежни активности за рехабилитација и санација на дел од улиците и пешачките патеки во стариот дел на градот. Деновиве се работи на улицата „Самоилова“ каде што се врши прередување на старите гранитни плочки и […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ги дополнува и враќа имињата на улиците – Ленинова, Леб и Сол, Мексичка

  Советот на Град Скопје на претстојната седница ќе расправа за дополнување на Листата на имиња на улици, плоштади, мостови и на други инфраструктурни објекти на подрачјето на Град Скопје. Со усвојувањето на ова дополнување, постоечкиот регистар на имиња се предлага да биде дополнет со вкупно 571 име. Листата опфаќа имиња на истакнати личности од […]