Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Започна увидот по пожарот во Универзална сала

Откако локацијата e обезбедена и се создадени неопходни услови, увидни екипи со јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје вчера…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Почеток на градежните работи на Универзална сала

  Министерството за култура го најави почетокот на градежните работи на објектот, откако Министерството ги презеде правата за реконструкција и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Реконструкцијата на Универзална сала започнува

  Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, на прес-конференцијата за резултатите од Годишната програма за проекти од национален интерес во културата за…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Министерството за култура ја презема реконструкцијата на Универзална сала

  Владата на вечерашната седница ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за култура за пренесување на правото на реконструкција,…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Став, Ударни вести

СДСМ поднесува Иницијатива за времено отстапување на Универзална сала на Владата

  Денеска до претседателот на Советот на Град Скопје доставивме Барање за дополнување на дневниот ред за 26-тата седница на…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Изградбата на Универзална сала ја презема Министерство за култура

  Денес на заедничка средба во градот Скопје помеѓу градоначалничката Данела Арсовска, министерот за локална самоуправа г-дин Ристо Пенов и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Град Скопје: Министерката за култура лично да гарантира за безбедноста на Универзална сала

  Градот Скопје јавно упатува покана до министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска за присуство на отворена работна средба на…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Грешки во проектната документација е причина за намален интензитет за реконструкција на Универзалната сала

  Поради грешка во проектната документација, продолжувањето какви било градежни активности предвидени во првичниот проект за реконструкција на Универзалната сала…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Шилегов: Со реконструкција на Универзална сала во нова ера на македонската културна сцена

  Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов денес изврши увид во градежните работи на реконструкцијата на објектот на Универзална сала каде што…

Read More