Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Отворени се три Гоу Грин еко зони во Скопје

  Првата Гоу Грин еко зона се наоѓа во центарот на градот на сквер Јадран, другата е во Зоолошката градина во Карпош, а третата во паркот Шопен во Кисела вода. Овие иновативни еко-зони имаат смарт клупи кои имаат сензори за квалитет на воздух, се напојуваат од сончева енергија и имаат бесплатен Wi-Fi интернет. Зоните се […]