Вести Македонија Ударни вести

„Фајзер-Бионтек“ во 2021 во 4 квартали ќе испорача 800.280 дози вакцини

  Министерството за здравство ja информира јавноста дека компанијата „Фајзер-Бионтек“, производител на вакцини против Ковид 19, денеска до Министерството за здравство, го испрати договорот за купување вакцини. Компанијата во договорот ги соопшти деталите за испорака на вакцините во текот на цела 2021 година.    Производителот „Фајзер-Бионтек“ во 2021 година на Република Северна Македонија ќе и […]