Вести Македонија Ударни вести

МОН: Светска банка со поддршка на реформата за поквалитетно образование

  Светска банка ќе продолжи да ги поддржува напорите на Владата и на Министерството за образование и наука за унапредување на квалитетот и конкурентноста на националниот образовен систем во Република Северна Македонија. Ова е заклучокот од денешниот состанок на министерката за образование и наука Мила Царовска и Масимилијано Паолучи, директор на канцеларијата на Светска банка […]