Алтернатива Настани

Фондација “Славко Јаневски”: Прогласување на Роман на годината

  Фондацијата „Славко Јаневски“ денеска ќе го соопшти името на годинашниот добитник на наградата „Роман на годината“.     На годинашниот конкурс беа пристигнати 40 романи, а лауреатот ќе добие статуетка, плакета и паричен износ од 150 илјади денари. Во најтесниот избор за наградата влегоа пет романи – „Лето во кое те нема“ од Петар […]