Вести Македонија Ударни вести

„По трагите на светите Кирил и Методиј“ е вклучена во Европската програма за регионален развој

  Премиерот Заев денеска го прими амбасадорот на Република Словачка Хенрик Маркуш, кој на средбата го претстави долгогодишниот организатор и иницијатор на манифестацијата „По трагите на светите Кирил и Методиј“ Стојан Лекоски, наш сонародник кој повеќе децении живее во Словачка.     Господинот Лекоски на средбата информираше дека оваа година „По трагите на светите Кирил […]