Алтернатива Вести Македонија Настани

„Дедо и Внук“ на Пиперкоски селектиран во програмата на 6 светски филмски фестивали

  Buenos Aires International Film Festival, Osaka International Film Festival – OIFF, Stockholm City Film Festival, Dallas Independent Film Festival и Prisma Rome Independent Film Awards, International film Festival – Sweden се последните филмски фестивали кои го селектираа во својата програма играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски.     Станува збор за […]

Алтернатива Македонија Настани

“Дедо и Внук” најдобар странски филм на Independent Film Awards во Лондон

  По шест вредни награди на познати фестивали шурум светот, играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски е прогласен за најдобар странски филм на престижниот Independent Film Awards во Лондон.     Лондонскиот независен филмски фестивал е британски филмски фестивал што се одржува секоја година во април. Со преку 1.000 пријавувања на филмови […]