Вести Македонија Ударни вести

Одобрено решението за конечна деконтаминација на линданот во ОХИС

  Владата на вчерашната седница се донесе Решение за одобрување на план за ремедијација на локацијата во АД „ОХИС“- Скопје и со заклучок на Владата, Министерството за животна средина и просторно планирање е задолжено да донесе Решение за одобрување на планот за конечна деконтаминација на линданот во кругот на АД „ОХИС“-Скопје. Ова решение на Министерството […]