Алтернатива Настани

Отворен повик за млади кореографи за “ТАНЦ ФЕСТ 2021”

  “Танц Фест Скопје” продолжува со својата заложба за создавање и промоција на современата танцова сцена кај нас, поддршка на млади автори и нивна афирмација во земјава и странство. Фестивалот, и покрај ситуацијата во која се наоѓаме со пандемијата, успеа минатата година да ја оствари својата програма во живо и да презентира петнаесетина кореографии на […]