Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Загрижувачки наоди во Европскиот Извештај за РС Македонија (2023) во делот за фундаментални права

  Извештајот на Европската комисија за РС Македонија, објавен на 8-ми Ноември 2023 година, содржи низа загрижувачки наоди во повеќето…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Европската комисија со предлог за нова помош до 100 милиони евра за Северна Македонија

  Европската комисија предложи да се обезбедат до 100 милиони евра макрофинансиска помош за Северна Македонија. Помошта ќе придонесе и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Потпишан е ФРОНТЕКС, првиот договор со Европската комисија на чист македонски јазик

  Денеска во свечената сала на Владата е потпишан т.н. „Договор за Фронтекс“, првиот ваков договор помеѓу Европската комисија и…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Статуси, Ударни вести

Османи: Денешната неправда не смее да нѐ оддалечи од европските вредности

  “Свесен сум дека изминативе неколку дена секој од нас, на одреден начин, беше под притисок на измешани чувства –…

Read More
Categories: Вести, Македонија

Османи ќе го презентира статусот на спроведувањето на Планот „3-6-9“

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи денеска на прес-конференција во Владата ќе го презентира статусот на имплементацијата на Планот „3-6-9“.…

Read More