Вести Македонија Ударни вести

Пауновски: Премиерот не го разбра мојот „пркос“

Вчера разрешениот директор на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски на својот Фејсбук профил изрази огромна благодарност до сите граѓани кои, како што напиша, во мојот “пркос” ги согледаа моите искрени намери и желба за силна, стручна и независна Европска институција. „Патот на одбрана на интегритетот и професионалноста на институцијата со која раководев, за жал, не […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пауновски разрешен поради непрофесионално однесување

  Владата на денешна седница го разреши директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, поради негово „непрофесионално однесување“, соопшти Владата.  Согласно член 10, став 1 од Законот за Државен пазарен инспекторат (ДПИ), според кој Владата го именува и разрешува директорот на ДПИ, на денешната седница Владата го разреши Стојко Пауновски од функцијата директор на ДПИ, […]