Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ФИТР и Рош Македонија со нов хакатон за иновативни решенија во е-здравство

    Фонд за иновации и технолошки развој објави повик за учество на првиот хакатон „Е-Здравство“ на кој ќе се бараат креативни решенија за подобрување на здравјето на граѓаните. Проектот се реализира во рамките на Програмата за корпоративна иновативност на ФИТР, во соработка со вториот корпоративен партнер Рош Македонија и Министерството за здравство. На хакатонот […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Онлајн хакатон за отворени податоци – 3.000 долари за најдобриот тим

  Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско учество за првпат организира онлајн Хакатон за отворени податоци. Oвој четири дневен предизвик има за цел да собере и поттикне млади, креативни и иновативни луѓе да изработат демо иновативни решенија со кои треба да ги доближат отворените податоци објавени од […]