Categories: Алтернатива, Настани, Наука и Технологија

Вештачката интелигенција во фокусот на Конференцијата за е-трговија

  Со помалку од месец дена до претстојната Конференција за е-трговија, која ќе се одржи на 14 ноември во големата…

Read More
Categories: Алтернатива, Настани

Светски брендови на Конференцијата за е-трговија во Скопје

  Еминентни говорници од големите светски брендови  Нестле („Nestlé “), Мета („Meta“),  Заландо (“Zalando”), Алегро („Allegro“), Рибок („Reebok“), но и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ФИТР и “Семос”: Бесплатни обуки за 1.000 лица за вештачка интелигенција

  „Семос Едукација“ и Фондот за иновации и технолошки развој започнуваат партнерски проект за развивање и поголема имплементација на вештачката…

Read More